Få historiska platser på jorden ger en så stark känsla av mystik som det gamla Egypten.

Även om årtusenden har gått sedan dess forntida glans så fortsätter mytologiska figurer, symboler och skrifter att inspirera dem som förstår meningen om vilka kraftfulla energier som dessa aspekter representerar.

Bland dem finns den mäktiga lejoninnans gudinna Sekhmet som är den mest ultimata mytologiska representationen av kvinnlig makt och kraft.

Det moderna namnet Sekhmet kommer från hieroglyfer sxmt och betyder kraftfull, makt och mäktig.

Sekhmets spira är en symbol för auktoritet och hon kallades ofta för den mäktiga. Det sägs att hennes spira är en av de viktigaste representationerna av gudinnan och den feminina kraften.

Med Sekhmets hjälp återhämtar vi vår feminina makt och kraft.

Tillsammans med maken Guden Ptah och sonen Nefertum, med vattenliljan, bildade de en gudatriad i Memphis, Egyptens forntida huvudstad.

Ptah var en skapargud som kunde skapa med sitt ord, och senare blev han också en allgud. Han kallade för den gudomlige smeden då han tillsammans med Sekhmet skapade den gyllene tidsåldern i Memphis.

Som gudinna av kraftens makt var Sekhmet också benämnd som Oraklet i Memphis.

Sekhmet besatt kunskapen om den magiska kraften 13 och i hennes tempel som en gång i tiden fanns i det forntida Memphis inrymde de 13 dimensionella portarna till universums oändliga kraft.

Sekhmet som tillhörde de 7 Hathors gudinnorna är bärare av kraften. Sekhmets energi finns tillhands för att bygga upp vår inre feminina styrka kraftfullare än någonsin.

På resan genom Egyptens magiska land under 13 unika dagar kommer vi att besöka gudomliga kraftplatser med viktiga frekvenskoder som ger oss nya insikter och förståelse för att återigen använda den enorma kärlekskraft som vi besitter inom oss.

Förutom Gudinnan Sekhmet och hennes maskulina motsvarighet Ptah som representerar den gudomliga kraften så kommer vi under resan också att samverka med fler av Hathors gudinnornas energier, vilka är Hathor, Seshat och Isis.

Gudinnan Hathor och hennes maskulina motsvarighet Horus som representerar de högre gudomliga vibrationerna med det allomfattande medvetandet. 

Gudinnan Seshat och hennes maskulina motsvarighet Thoth som representerar den gudomliga energin med skriftens konst med de alkemistiska lärorna.

Gudinnan Isis och hennes maskulina motsvarighet Osiris som representerar den gudomliga frekvensen med kärlekens helande förmågor.

Vibrationer, frekvenser, energier och kraft utgör Universums verksamma puls som tillsammans med de feminina och maskulina aspekterna ger oss gudomlig balans.

Under resan kommer vi att känna in dessa unika energier för att få mer kunskap om dess specifika gåvor, i syfte att integrera dessa gudomliga aspekter inom oss.

Detta energiarbete kommer också att inkluderar de 3 icke nämnda Hathors gudinnorna och deras viktiga ändamål för att stärka den gudomligt feminina helheten av balans.

Känner du att Egypten kallar, så tveka aldrig. Följ ditt hjärta och du kommer att få uppleva en oförglömlig resa, i det inre som det yttre.

Resorna till Egypten i november 2022 och mars 2023 är fullbokade. Men skicka gärna en intresseanmälan till en ny resa till Egypten i november 2023. Eller om du önskar stå på reservlistan på någon av resorna

Vid frågor eller intresseanmälan maila till: goldenstarcode@gmail.com

Mer info om resan till Egypten finns i länken:

Egypten – En gudomlig resa i kärlekens fotspår 2.0 (Fullbokad)

Känn in de härliga energierna i Egyptens magiska land:

Med Kärlek
Angela Johnsson